fredag 26 november 2010

Woody!

Det blev "You will meet a tall dark stranger" på bio igår.

Och jag tyckte mycket om den, i sin märkliga blandning mellan lätt komedi och svartaste drama.

Sorlet bland den övriga publiken utanför salongen tydde på blandade känslor. En del tyckte att den aldrig riktigt började, att den tog slut innan det riktigt började bränna till.

Och det finns såklart en poäng där, men det hade å andra sidan blivit en helt annan film och inte nödvändigtvis en bättre sådan.

Men, jag har ju möjligen en inte särskilt sansad relation till Woody Allens filmer. (Jag har ju sett alla biofilmer han regisserat utom en. Och den står på vänt i bokhyllan. Hrrm.)

Men. Efter att ha sett en sådan mängd filmer så återstår det till slut få dåliga filmer. Även ett magplask som "Curse of the Jade Scorpion" är faktiskt intressant, även om jag helst inte ser om den.

"You will meet a tall dark stranger" är lite knepig som "Stardust memories" på ett plan, men ändå "enkel" som "A midsummer night's sex comedy" på ett annat.

Å andra sidan. Det är Woody Allens 2000-tal. Och så oändligt mycket mer lättillgängligt än någon av de två ovan nämnda. Sitter Woody Allen-ångesten väldigt djupt är det här kanske inte filmen att börja med, men annars: Se den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar